foto: scsport.ba

Ismir Mirvić, nedavno izabrani predsjednik Upravnog odbora Sarajeva i jedan od investitora u “Bordo” klub, uskoro bi trebao preuzeti upravljačka prava nad ženskim fudbalskim klubom SFK 2000 Sarajevo.

Kako saznaje “SC.sport“, uskoro bi trebala biti održana sjednica Skupštine SFK na kojoj bi američki biznismen porijeklom iz Bosne i Hercegovine praktično dodijelio sebi jednu od funkcija, a zatim unio i određene promjene unutar klupskog rukovodstva, kao što je to učinio prilikom preuzimanja većinskih upravljačkih prava u Sarajevu.

Ovo je svakako potencijalno dobra vijest za SFK 2000, koji u predstojećem periodu može očekivati ulaganja u igrački kadar i infrastrukturu.

Također, Ismir Mirvić se bavi i idejom preuzimanja jednog od niželigaških  klubova, koji bi poslužio kao svojevrstan inkubator talentovanih igrača, a koji bi kasnije bili prebačeni u Sarajevo ukoliko pokažu određeni kvalitet.

Juče je Lokomotiva iz Miričina objavila da je jedan investitor iz Sjedinjenih Američkih Klubova blizu ulaganja u federalnog drugoligaša, pa se može postaviti pitanje da je taj niželigaški klub Lokomotiva?

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime