ŽFK Fortuna Živinice-Facebook

Novi skandal u bh. fudbalu dogodio se u nedjelju u 14. kolu ženske Premijer lige BiH u Živinicama, gdje je Fortuna dočekala Široki Brijeg.

Fortuna je od 18. minute vodila s rezultatom 1:0, a problem je nastao početkom drugog poluvremena kada su policajci, koji moraju biti prisutni na utakmicama, napustili stadion.

Delegatkinja Nasiha Smajić to je primijetila i pozvala sutkinju Milanu Marković kako bi zaustavila igru. Prekid je trajao nekoliko minuta, a domaćin je pozvao policijsku stanicu kako bi poslali patrolu nazad na stadion.

Iz policije su navodno kazali da se službenici ubrzo vraćaju, prenosi “jabuka.tv”, ali nakon što se to nije dogodilo, sudija Marković je u dogovoru s delegatkinjom Smajić, svirala kraj utakmice u 64. minuti.

Iz ŽFK Fortuna su uputili saopštenje javnosti:

Delegatkinja je bez imalo prikrivanja i ranije na utakmici pokazivala pristranost gostujućoj ekipi, ali potez koji je napravila naprosto mjerljiv je potezom očajnika koji na svaki način mora ispoštovati dogovoreno, a to je da ošteti Fortuna Živinice. Naše cure su ostavile srce na terenu i potvrdili bi pobjedu sa još kojim pogotkom, ali delegatkinja je uvidjela očito i prekinula utakmicu jer policijski službenici PU Živinice, koji su prisustvovali brifingu tj. provjeri iste delegatkinje koju obavlja na početku utakmice i prijavili se da su tu.

Dotična je prekinula utakmicu u 60-tim minutama jer nije vidjela službenike koji su otišli do ‘BP In vivo’ na toalet i nakon nepunih pet minuta ista je svirala za kraj utakmice iz samo njoj poznatih razloga, a policija se već pojavila i pokušala objasniti da je izašla nekoliko minuta i odmah se vratila. Na utakmici su prisustvovali predstavnici medija zatim zastupnici i simpatizeri drugih premijerligaša, zajedno s upravom i igračicama Fortune i mnogi prisutni ostali su nijemo i u nevjerici gledati delegatkinj kako napušta stadion” – stoji u saopštenju Fortune.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime