Oliveira napustio Velež: Brazilac prešao u klub iz Južne Koreje

Brazilski defanzivac Bruno Oliveira je u transferu iz Veleža prešao u južnokorejski sastav Gvangžu.

Bruno Oliveira je tokom proteklog ljeta Široki Brijeg zamijenio sa Veležom te je postao jedan od ključnih igrača mostarskog sastava.

Odigrao je ukupno 12 utakmica u Premijer lige Bosne i Hercegovine za “Rođene”, a sada je došlo vrijeme za rastanak jer je 27-godišnji brazilski defanzivac prešao u južnokorejski klub Gvangžu.

Velež se Oliveiri uz zvanično saopštenje o njegovom odlasku zahvalio na dosadašnjoj saradnji:

“Iako se za kratko vrijeme svojim kvalitetnim partijama i odnosom uspio ustaliti u prvom timu ‘Rođenih’ i predstavljati siguran bedem u odbrambenoj liniji našeg tima, ponuda koja je stigla na adresu našeg Kluba bila je zadovoljavajuća za obje strane, te je donesena odluka o transferu ovog fudbalera u južnokorejski tim, te će nakon obavljenog ljekarskog pregleda isti biti obavljen. Za vrijeme svog boravka u dresu ‘Rođenih’, upisao je ukupno 14 nastupa. Fudbalski klub Velež Mostar najiskrenije zahvaljuje našem ‘Brazilcu’ na profesionalnom pristupu i doprinosu ostvarenim rezultatima, te mu upućuje najljepše želje i puno sportske sreće u nastavku njegove fudbalske karijere”stoji u saopštenju Veleža.

Postavi odgovor