Printscreen

Jere Gruić, čovjek koji je od 2019. godine bio zadužen za proizvodnju video-materijala u Hajduku, napušta klub, a tim je povodom za “24 Sata” progovorio o svemu onome što je u posljednje više od dvije godine na Poljudu radio.

Snimatelj, montažer, scenarist, redatelj i producent, Jere Gruić se u posljednje vrijeme istaknuo sjajnim predstavljanjima igrača koji su dolazili u splitski Hajduk, a ti su videozapisi na društvenim mrežama, jedan za drugim, postojali pravi hitovi.

“Video prezentacije dolazaka novih igrača su jako stresne. Izuzetno je kratko vrijeme u kojem treba napraviti scenarij, kojeg je osmišljavala PR služba, snimiti i montirati video te ga pustiti. Ponekad smo sve odrađivali u manje od sat vremena jer je najvažnije bilo da vijest o transferu ne procuri u javnost. Zbog toga je snimanje videa trebalo skrivati čak i od djelatnika kluba. Rad u takvim uvjetima je jako stresan, pogotovo ako želite držati visoki standard kvalitete” – rekao je i istakao kako mu je u poslu od velike pomoći bila i sjajna ekipa s kojom je radio.

Istaknuo je i kako je jedan od najtežih zadataka bilo snimanje i fotografisanje Nikole Kalinića u Veroni.

“Sve je moralo biti odrađeno u tajnosti, kako zbog Hajduka, tako i zbog Verone čiji je on igrač još uvijek bio. Zbog toga smo u Veronu otputovali u tajnosti, ni supruzi nisam rekao gdje i zašto idem. Imali smo u glavi scenarij što želimo, no tek po dolasku u amfiteatar trebalo je prilagoditi ideju onome što se može napraviti. Morali smo čekati da ode grupa turista, a kad se amfiteatar ispraznio, Robert Matić je napravio par fotografija a ja snimio par kadrova, i onda smo opet morali čekati da ode druga grupa turista… Nitko nije smio vidjeti što radimo, pogotovo ne prezime Kalinić na dresu Hajduka. Hajduk je igrao u Velikoj Gorici i mi smo iz Verone krenuli na utakmicu. No kad smo stigli pred hotel shvatili smo da su kartoni od pizze u gepeku, a na njima adresa pizzerije u Veroni, pa smo ih iskidali na male komadiće i bacili na dno kontejnera” – prepričao je Gruić.

Zajedno s Gruićem, Poljud je napustio i Ante Bilić, voditelj Službe za odnose s javnošću i voditelj projekta Hajduk Digital.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime