Ovčina: "Čim me selektor primijetio, znači da sam radio nešto dobro"

Igrač Veleža Haris Ovčina dobio je poziv za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u prijateljskom meču sa Sjedinjenim Američkim Državama, sam ističe da od kada je prešao na bekovsku poziciju igra dobro.

On je kazao da su njegovi rezultati u Veležu primjećeni i ovo mu je šansa da pokaže svoj kvalitet.

Ne mogu kriti oduševljenje. Kad sam počeo igrati fudbal sanjao sam da ću obući dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, a evo dobri rezultati u Evropi i dobre igre Veleža ove godine nisu prošle nezapaženo kod selektora. Ovim putem bih da mu se zahvalim što mi je pružio šansu da pokažem svoj kvalitet i nadam se da ću opravdati njegovo povjerenje“ – izjavio je Ovčina i dodaje:

Iskreno, od kada sam prešao na bekovsku poziciju mislim da sam se dobro snašao i da igram dobro. Uvijek, naravno, može bolje. Svi se trudimo i težimo tome da popravljamo sebe iz dana u dan. Sigurno da mogu biti zadovoljan utakmicama u Evropi i ovom polusezonom, a tu sam gdje jesam sigurno radi tih igara. Čim me selektor primijetio, znači da sam radio nešto dobro“.

O utakmica sa Sjedinjenim Američkim Državama kaže:

“Do ovih je momaka da pokažu jednu veliku volju i borbu, a na taj način sigurno da možemo odgovoriti. Mi ne znamo nešto puno o njima, a tako ni oni o nama. Mi ćemo dati sve od sebe da opravdamo ovaj grb koji nosimo na svojim prsima i to je ono što sigurno mogu da obećam, a vidjećemo kakva će biti utakmica“.

Meč između Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine na programu je 18. decembra u Los Anđelesu.

Postavi odgovor