Pele ponovo hospitalizovan zbog liječenja tumora

Legendarni brazilski fudbaler Edson Arantes do Nasimento, poznatiji kao Pele, ponovo je hospitalizovan u Sao Paulu kako bi nastavio liječenje tumora debelog crijeva, prenosi ”Agencija Anadolija”

Bolnica ”Albert Ajnštajn” saopštila je u srijedu da je 81-godišnji Pele ”stabilan i očekuje se da će biti pušten u narednih nekoliko dana”.

Peleov asistent Pepito Fornos rekao je da Brazilac trenutno ide na hemoterapiju za liječenje tumora koji je pronađen tokom rutinskih pregleda krajem avgusta. Pele je tada kratko bio na odjelu za intenzivnu njegu nakon što su mu odstranili tumor na debelom crijevu.

Podsjetimo, trostruki šampion svijeta i jedan od najboljih fudbalera svih vremena se ranije, nakon napuštanja intenzivne njege poslije operacije, na društvenim mrežama zahvalio fanovima na podršci.

”Već sam napustio intenzivnu negu i već sam u svojoj sobi.  Nastavljam svaki dan srećniji, sa puno raspoloženja spreman da odigram 90 minuta, plus produžetke. Uskoro ćemo biti zajedno” – napisao je tada Brazilac.

”Kralj” važi za jednog od najboljih igrača svih vremena i dao je čak 643 gola na 659 utakmica igrajući za Santos i Njujork Kosmos, a tokom karijere je osvojio svjetska prvenstva 1958, 1962. i 1970. godine i ostao najbolji strijelac svih vremena Brazila sa 77 golova u 92 utakmice.

Postavi odgovor