Petev: "Zanima nas kako će oni igrati u dresu reprezentacije"

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev saopštio je spisak igrača na koje računa za prijateljsku utakmicu protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Ivajlo Petev je nakon objavljivanja spiska igrača na koje računa za prijateljsku utakmicu protiv Sjedinjenih Američkih Država izjavio da u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ima dosta dobrih fudbalera i da bi da nije bilo problema sa virusom korona još neki od njih dobili šansu da se predstave u reprezentativnom dresu.

“Sigurno da bi još neki igrači dobili pozive, međutim problem je predstavljalo to što nisu vakcinisani. Već sam puno puta rekao da u Premijer ligi ima dosta zanimljivih mladih igrača i na ovom spisku je većina njih do 23 godine. Zanima nas kako će oni igrati u dresu reprezentacije i protiv jedne kvalitetne selekcije. Očekujem maksimalnu borbenost i zalaganje jer ovo je svima šansa da pokažu potencijal koji imaju. To i nama daje mogućnost da vidimo na koga možemo računati u budućnosti. Ovo jeste prijateljska utakmica, priliku će svi dobiti, a naglašavam da nam je rezultat važan, jer mi uvijek idemo na pobjedu. Na taj način treba da razmišljaju svi koji igraju za reprezentaciju Bosne i Hercegovine” – istakao je Petev pa ukratko predstavio plan priprema:

“Okupljanje smo zakazali u Trening centru Zenici u petak, 10. decembra. Imamo vremena da odradimo tri treninga što će nam sigurno pomoći da se bolje upoznamo sa igračima”.

Utakmica između Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine igra se 18. decembra.

Postavi odgovor