credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Fudbalska reprezentacija Švajcarske sutra će igrati četvrtfinalni meč na Evropskom prvenstvu protiv Španije, a selektor Vladimir Petković kazao je da će ima Granit Džaka puno nedostajati.

Oni su eliminisali na penale selekciju Francuske, a Petković ističe da je zadovoljan dosadašnjim dijelom, ali sljedeći korak je uvijek najbitniji.

Moramo biti gladni da bismo prošli u sljedeću rundu. Od ovog trenutka nadalje ne mogu reći da sam zadovoljan, jer je za mene uvijek sljedeći korak najvažniji. Želimo proći u sljedeće kolo, čak i ako se suočimo s jednim od favorita Španijom. Naravno da su vam potrebne emocije i zadovoljstvo, ali onda ih igrači moraju ostaviti po strani. Moramo to pokazati na terenu, a uvjeren sam da hoće” – izjavio je Petković na konferenciji za novinare.

Švajcarska će biti oslabljena za Džaku koji zbog žutih kartona neće moći igrati, što će biti veliki nedostatak.

Igrač poput Džake može nam puno nedostajati, ali ono što želim vidjeti protiv Španije jeste da svi daju malo više, ne samo da ga zamijene već i da pobijede Španiju. Želimo napredovati, uz dužno poštovanje prema protivniku. To je isto kao i utakmica protiv Francuske. Proslavili smo ono što smo učinili protiv Francuske, ali sada je vrijeme da krenemo dalje, stvorimo nove emocije. Moramo vjerovati i pokazati volju da sutra želimo napredovati” – dodao je on. 

Utakmica je na programu sutra od 18 časova u Sankt Peterburgu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime