Finska
Foto: Lehtikuva Lehtikuva

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dočekuje selekciju Finske danas u Zenici od 15 časova, a Finci od 2000. godine imaju polovičan učinak u posljednja dva meča u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Ekipa iz Skandinavije nikada u svojoj istoriji nije otišla na Mondijal, a u kvalfikacijama za Svjetsko prvenstvo 2002. godine u Južnoj Koreji i Japanu u predzadnjem kolu savladali su Grčku sa 5:1, dok su remizirali s Njemačkom 0:0 u posljednjem kolu.

Kvalifikacije za prvenstvo svijeta 2006. godine završili su porazima od Rumunije sa 1:0 i Češke sa 3:0, dok su na putu za Južnu Afriku 2010. godine savladali Vels sa 2:1, a opet su upisali remi sa Njemačkom od 1:1.

Nisu uspjeli otići ni u Brazil 2014. godine, a tu su u posljednja dva meča dobili Gruziju 1:0 i poraženi su od Francuza sa 3:0. Posljednje kvalifikacije za Rusiju 2018. godine odigrali su dva remija sa Hrvatskom (1:1) i Turskom 2:2.

Što će reći da su u prethodnih pet kvalifikacionih ciklusa za Svjetsko prvenstvo u posljednja dva meča imali po tri pobjede i poraza, te četiri remija. 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime