Foto: Printscreen

Zambijski sudija Jani Sikazve privukao je na sebe veliku pažnju kada je na utakmici Kupa afričkih nacija između Malija i Tunisa dva puta svirao kraj utakmice prije nego što je to trebalo učiniti.

Jani Sikazve je kraj odsvirao najprije u 85. minutu susreta, a kada mu je javljeno da je to mimo pravila fudbalske igre on je naložio da se utakmica nastavi, ali se u nastavku dogodio još jedan skandal pošto je kraj utakmice svirao 20 sekundi prije isteka 90. minuta iako je u drugom poluvremenu izvršeno devet izmjena, svirana su dva penala i pokazana dva crvena kartona.

Prema najnovijim informacijama koje je iznio prvi čovek sudijske organizacije AFCON-a Esam Abdel-Fatah sve ovo se izdešavalo zato što je glavni arbitar tokom utakmice dobio toplotni udar te je oko 80. minuta izgubio pojam o vremenu te je donio ove krajnje bizarne odluke.

Sve ovo bi moglo ozbiljno da se uzme u obzir kada je u pitanju odbrana Janija Sikazvea, ali takođe, ono što mu neće ići u prilig jeste to da je ranije optuživan za korupciju nakon utakmice afričke Lige šampiona.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime