Pranjić o potencijalnom preuzimanju mlade reprezetnacije Hrvatske

Trener Slobode Danijel Pranjić pričao je za “N1″ da je ovo veliki izazov za njega i da iako je situacija teška, da je i dalje sve na njima. 

Pranjić je naveo da svaku utakmica sam sebi moraš postaviti pritisak kako bi došao do uspjeha.

“Nešto što mene prati kroz karijeru, bila igračka, a sada i trenerska pritisak je dobrodošao. Ljudi koji to ne mogu izdržati ne bi se trebali baviti ovim poslom. Svaku utakmicu sam sebi moraš postaviti pritisak kako bi došao do uspjeha. Meni je ovo izazov definitivno i da ne vjerujem u sebe ne bih se prihvatio posla. Situacija jeste teška, neki kažu bezizlazna, ali ima još 24 boda u igri. Ako mi budemo pravi, ako se ne budemo bojali problema za koji moramo naći rješenje. Onda će biti sve ok. Još uvijek je sve na nama, mi moramo biti dobri, moramo biti pravi na terenu. Onda sigurno da za sve te probleme možemo naći rješenje” – rekao je Pranjić.

Zatim je prokomentarisao i to da bi mogao postati selektor mlade reprezentacije Hrvatske.

“Nije bilo nikakvog kontakta. Lijepo je vidjeti da se piše, ali moje ime se našlo tamo jer u Hrvatskoj nema mladog trenera koji ima takvu karizmu i veliko ime. Zbog toga je vjerovatno i došlo do toga, kontakta nije bilo, a i nisam u tome, fokusiran sam na klub. Jednog dana bih volio voditi reprezentaciju, ali sada sam skoncentrisan na Slobodu, želim raditi svaki dan. Lijepo je da se piše, ali to je za neke naredne dane i ima vremena za reprezentaciju” – naveo je Pranjić.

Sloboda naredno kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuje Igmanu.

Postavi odgovor