Premijerligaški sudija stekao visoko akademsko zvanje

Dragan Petrović odbranio doktorsku disertaciju na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci. 

Premijerligaški arbitar Dragan Petrović danas je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci odbranio doktorsku disertaciju i stekao ovo visoko akademsko zvanje čime je, na najljepši način, zaokružio višegodišnje školovanje i posvećenost ekonomskim naukama. Prije toga je diplomirao i magistrirao na istom fakultetu.

Počeo je da sudi 2002. godine, a od sezone 2011/12. nalazi se na listi premijerligaških djelilaca pravde. Od 2018. do 2020. je bio internacionalac sa FIFA znakom na grudima, kada je pod čudnim, nerazjašnjenim i nelogičnim okolnostima izgubio status međunarodnog arbitra.

Sudio je finale Kupa Republike Srpske 2009. godine između Kozare i Radnika, dva finala Kupa BiH Željezničar – Krupa i Sarajevo – Široki Brijeg, da bi kao sudija od najvišeg povjerenja 2019. godine, kao jedini arbitar iz FSRS, dijelio pravdu na derbiju Prve lige Federacije BiH u Sarajevu između Olimpika i mostarskog Veleža. Sudio je dvadesetak utakmica na međunarodnoj sceni.

Potiče iz sportske porodice jer mu je otac Novak Petrović bio dugogodišnji arbitar i član Komisije za sudije i suđenje N/FS BiH, a brat Zoran takođe nekada uspješan sudija, danas delegat na utakmicama saveznog ranga FSRS.

Postavi odgovor