Goric
printscreen

Hrvatski štoper Jozo Šimunović novi je igrač Gorice. 

Novi fudbaler hrvatskog prvoligaša Gorice je Jozo Šimunović, igrač koji je prije tri godine “izigrao” Mehmeda Baždarevića kojem je obećao da će obući dres reprezentacije Bosne i Herecgovine. 

“Odlučio sam da ću igrati za Bosnu i Hercegovinu. Moji roditelji, djed i baka, svi su iz Bosne i Hercegovine. Nazvao me selektor Mehmed Baždarević i nakon prvog razgovora dao mi je vremena da razmislim. Razgovarao sam sa svojom porodicom i donijeli smo odluku da obučem dres Bosne i Hercegovine. Kasnije sam opet razgovarao s Baždarevićem i to je bilo to. Čvrsto stojim iza svoje odluke i veselim se što ću se priključiti ‘Zmajevima'” – izjavio je Šimunović 2018. godine, a onda se desio preokret koji je prokomentarisao i tadašnji trener Seltika Brendan Rodžers: 

“Priča je zapravo dosta jednostavna. Jozo je izabrao Bosnu i Hercegovinu jer je smatrao da će tamo imati veće šanse za igranje. No, osjetio je da to nije pošteno prema toj zemlji jer mu je u srcu Hrvatska. Procijenio je da bi uzeo mjesto nekom igraču koji bi zaista želio igrati za Bosnu i Hercegovinu. Ispao je hrabar. Mnogi igrači bi u njegovoj situaciji zamolili nekog drugog da nazove izbornika, ali on ga je nazvao sam”.

Šimunović je potom ipak odlučio odbiti poziv Baždarevića i nadao se da će isti dobiti od Zlatka Dalića, ali on do sada nikako nije stigao.

Štoper je prošao kroz omladinske selekcije zagrebačkog Dinama, pa se u septembru 2015. godine pridružio Seltiku. Ovog je ljeta 27-godišnjaku istekao ugovor sa škotskim velikanom, a danas se kao slobodan igrač pridružio hrvatskom prvoligašu iz Velike Gorice. 

U Gorici će imati dva saigrača iz Bosne i Hercegovine, a to će biti Aleksandar Jovičić i Elvis Sarić

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime