Beus
printscreen

Ivan Beus odgovorio je na optužbe prema njemu iz saopštenje Veleža.

Prvi potpredsjednik NFSBiH Ivan Beus odogovorio je na optužbe navedene u saopštenju Veleža, kojim ga se optujužuje da je tražio isključivanje mostarskog kluba iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, Beus je napisao:

“Demantujem da sam, kako je navedeno, izričito zahtijevao da se FK Velež isključi iz Premijer lige, definitivno je apsurdno, jer je svima jasno da u tome nema i ne može biti istine. Naime, pravilnici NFSBiH po tom pitanju su apsolutno jasni, kako kada je u pitanju nadležnost Disciplinske komisije koja je donijela poznate odluke, tako i kada je u pitanju Pravilnik koji određuje disciplinsku odgovornost”.

Beus je nastavio svoje izlaganje riječima:

“Želim naglasiti da su takve optužbe potpuno neodgovorne i neistinite, tako da se još više čudim kako ozbiljni ljudi iz Uprave Veleža mogu tako paušalno i neodgovorno istupati u javnost, a da niti s čime ne potkrepljuju iznesene optužbe. Pojedinci koji ih tako olako iznose moraju biti svjesni vlastite odgovornosti i svojih propusta, a ne tražiti krivca u drugima i lažnim optužbama skretati pažnju medija.

Bez želje da demantujem nešto što nema potrebe demantirati, ipak sam primoran istaći da kao član Izvršnog odbora niti na koji način nisam sudjelovao u donošenju bilo kakvih odluka vezanih za ovaj slučaj, a uostalom nisam niti mogao ako je to potrebno naglašavati. Na kraju želim također istaći da sam jako razočaran iznesenim neistinama, odnosno koliko su pojedinci spremni ići daleko da bi sa sebe skinuli odgovornost, ali to neka ide njima na obraz”.

Za kraj je Beus zaključio:

“U svakom slučaju, ove neistine, ali i zlo koje mi se želi nanijeti, sigurno me neće pokolebati i daljnjem radu, a zadovoljštinu zbog iznesenih neistina i kleveta ću potražiti kod nadležnih sudskih organa”.

Velež je nakon utrčavanja navijača na teren u utakmici s banjalučkim Borcem kažnjen s oduzimanjem tri boda, novčanom kaznom od 10 hiljada KM, suspenzijom stadiona “Rođeni”, a dvije godine zabrane rada u fudbalu dobio je i prvi čovjek mostarskog kluba Šemsudin Hasić. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime