Rendulić: "Željezničar je u lošoj seriji, ali i dalje je to kvalitetna ekipa"

Trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić rekao je pred duel sa Željezničarom da je protiv AZ Alkmara bilo veliko fizičko i mentalno pražnjenje, ali da je cilj pobjeda.

Rendulić je istakao da gosti možda nisu u nekom dobrom momentu, ali je to i dalje kvalitetan tim.

“Bilo je veliko pražnjene i mentalno i fizički, nikad se nije lako prešaltati iz jedne priče u drugu. Ovo je naša stvarnost i realnost, domaća liga je ta koja te vodi u Evropu, koja ti daje šansu da ponoviš iste rezultate kao i ove godine. Moramo se prebaciti na Željezničar. Bila je zahtjevna utakmica, ostavilo je traga, ono što možemo reći Bradarić neće moći igrati, a za ostale ćemo vidjeti na treningu u kom su stanju” – naveo je Rendulić i dodao:

“Možda nisu u nekom dobrom momentu, ali su sigurno su dobra ekipa, koja ima kvalitet, koja dolazi iz jednog lošeg niza i sigurno će to probati prekinuti i na nama je da damo sve od sebe, pružimo kvalitetnu igru i dođemo do pobjede. Cilj je pobjeda, uvijek i protiv svakog i to se neće ništa mijenjati. Imamo u konkurenciji 30 igrača i to nije lako rasporediti, neki će dobiti više minuta u Evropi, neki u domaćem prvenstvu, da bi svi bili u dobrom ritmu. Prema podacima više smo trčali nego što to radimo u Premijer ligi”.

Kratko je prokomentarisao i igre Širokog Brijega koji je pobjedom nad Sarajevom zauzeo prvo mjesto na tabeli.

“Široki je ušao u sezonu kvalitetno i odlično i ova pobjeda je nastavak tih dobrih rezultata. Prošle godine su krenuli odlično, ali su imali loše proljeće, ove godine igraju dobro, prvi su na tabeli i biće opasan konkurent za prvaka” – rekao je Rendulić. 

Utakmica između Zrinjskog i Željezničara na programu je sutra u 19.45h.

Postavi odgovor