foto: BFK SIMM-BAU/Facebook

Fudbaler Sim-Baua Ševkija Resić nakon uspješne polusezone iza njega za SCsport je otkrio kako se osjeća u klubu iz Kosove.

Kad se sve sabere, polusezona je bila dobra. U početku je bilo problema dok sam ušao u ritam, jer sam se kasno priključio ekipi, ali poslije je bilo sve bolje. Zadovoljan sam uglavnom” – rekao je Ševkija Resić i dodao o navodima da je jedan od najboljih igrača Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine:

Sigurno da ima igrača koji su postigli više pogodaka ili bili bolji u nekim drugim statističkim parametrima, zato se neki možda i neće složiti s tom konstatacijom. Za sebe ipak mogu reći da sam jedan od najboljih u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine“.

Dijete je Fudbalskog kluba Sarajevo, koji ga je često slao na posudbe. Na koncu je završio svoju epizodu na “Koševu”, “Bordo” tim je napustio kao slobodan igrač.

Raskinuli smo ugovor i to je to. Iskreno, smatram da nisam dobio pravu priliku. Ono prostora što sam dobio, u većini slučajeva sam iskoristio. To je tako, sad se ništa ne može promijeniti. Naravno da vjerujem kako imam kvalitet za Premijer ligu, možda i za nešto više. Stvari su se tako odvijale da sam sada tu, u Prvoj ligi FBiH, ali ne sumnjam da ću, ako nastavim pružati dobre partije, ponovo igrati premijerligaški fudbal” – kazao je Resić.

Resić, Resić: “Nadigrali smo većinu protivnika, nisam dobio pravu priliku u Sarajevu”
Sim-Bau / Facebook

U najvišem rangu je također igrao za Čelik i Slobodu, kao posuđen fudbaler.

Imao sam problema s povredom, konkretno dok sam bio u Slobodi. Nisam se naigrao ni tamo, jer su u Tuzli gledali kako da pružaju šansu svojim igračima, a ne nekome ko je na posudbi. S jedne strane to potpuno razumijem, ali meni su trebale minute” – dodao je fudbaler Sim-Bau.

Njegova aktuelna ekipa se nalazi tek na 12. mjestu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine. Smatra da ne zaslužuju tako loš plasman.

Najveći problem je efikasnost. Ako gledamo čisto fudbalski, nadigrali smo većinu protivnika, ali smo znali promašivati po četiri-pet čistih situacija. Postigao sam i ja neke lijepe golove za Sim Bau, ali rezultati nas generalno nisu pratili” – rekao je Resić.

Ševkija Resić je u prvom dijelu sezone postigao pet golova i dodao dvije asistencije.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime