Foto: UG Robijaši Zenica 1988/Facebook

Udruženje građana Robijaši Zenica, najavili su fantastičnu akciju na svom Facebook profilu.

Grupa najvaternijih navijača Čelika iz Zenice, pokazala je društveno odgovornu stranu i pozvala sve ljude na akciju čišćenja grada Zenice.

“Izrevoltirani ekološkom situacijom u gradu i nesposobnošću nadležnih, da riješe problem nakupljanja otpada, UG “Robijaši 1988” iz Zenice u utorak 2. maja organizuju veliko čišćenje grada. Okupljanje je planirano u 14:00 ispred istočne tribine stadiona Bilino polje. Na navedenu akciju pozivamo sve građane Zenice i sva udruženja građana koja, kao i mi, ne mogu da mirno gledaju kako im se grad zapušta radi nekih igrica na relacijama koje nas apsolutno ne zanimaju.

Takođe, ovim putem zahtijevamo od nadležnih da u što kraćem periodu riješe problem. Robijaši obećavaju da neće sjediti skrštenih ruku i pomno ćemo pratiti, te se uključiti u rješavanje problematike. Naša obaveza je da branimo čast i dostojanstvo našeg grada i to ćemo bezrezervno uvijek činiti!”.

Navijači Čelika ovim su oduzeli još jedan argument onima koji vatrene pristalice klubova nazivaju huliganima i uništivačima okoline.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime