Rosi
printscreen

Selektor Mađarske Marko Rosi najavio je sutrašnji duel u kojem će njegov tim u okviru grupe F Evropskog prvenstva odmjeriti snage s Portugalom. 

Mađarska će u grupi F na Evropskom prvenstvu igrati protiv Njemačke, Francuske i Portugala, koji će im biti prvi protivnik. Selektor mađarskog nacionalnog tima Marko Rosi u obraćanju medijima konstantno je pričao o snovima, za koje kaže da imaju pravo sanjati:

“Uradićemo sve što je u našoj moći da igramo na gornjoj granici svojih mogućnosti. Jako dobro znamo koliko kvalitetan tim će sutra stajati nasuprot nas, ali nas to neće obeshrabriti. Portugal ima veliki broj kvalitetnih igrača, nekima od njih bih mogao biti vrtlar ili lični šofer. Želimo čvrsto stajati svojim stopalima prikovanim za zemlju, ali s druge strane mi dio prvenstva na kojem želimo da ostvarimo svoje snove, a pravo da se takvom scenariju nadamo nam niko ne može oduzeti”. 

“Sanjati je besplatno i mi smo se zbog toga odlučili da sanjamo. Svi naši snovi će ostati u našoj svlačionici i njih ne možemo dijeliti ni sa kim drugim. Konstantno međusobno pričamo o tome i gorimo od želje da svoj san proživimo. Nadamo se da će on trajati što duže tokom ovog evropskog prvenstva” – zaključio je Rosi. 

Prvi duel Mađarska će sutra odigrati s Portugalom od 18h, a zatim joj slijede prvo duel s Francuzima četiri dana poslije, a onda će jednako toliko odmarati do utakmice s Njemačkom. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime