Rožman: "Iza nas je zanimljivih 14 dana, imamo puno toga za pokazati"

Sarajevo će u derbiju 7. kola Premijer lige BiH na svom terenu dočekati Zrinjski.

Simon Rožman, trener Bordo tima, na pres konferenciji prije utakmice je izjavio sljedeće:

“Iza nas je zanimljivih 14 dana. Imali smo dosta problema sa virozom, bilo je dosta sprinteva prema wc-u. Juče smo dopunili cijelu ekipu sa povratkom dva mlada reprezentativca, u dobrom smo stanju. Očekuje nas uzbudljiva utakmica koju jedva čekamo. Imamo puno toga za pokazati. Čestitao bih Zrinjskom na plasmanu u grupnu fazu, a to je naša želja naredne godine. Oni djeluju ranjivi, ali ja ih čekam u najboljem izdanju na Koševu.

Očekujem kvalitetnu utakmicu i pravi derbi. Oni imaju ekipu koja dugo igra zajedno. Znam kako će oni igrati. Imaju dubinu preko bočnih igrača, imaju dobar centaršut… Znamo gdje nam prijeti najveća opasnost. Možemo pružiti jednu jako dobru partiju. Igrači su sada sasvim zdravi, svi smo u fokusu. Idemo stepenicu po stepenicu. Što se tiče samog kluba, osjeća se neka pozitivna energija, imamo dobru podršku sa svih strana. Ta energija se prebacuje i na igrače. Nadam se da će nas naši navijači podržati.

Ja očekujem njih u najboljem izdanju, sa svim silama, znaju i oni sami gdje dolaze. Respektujemo ih, ali imamo svoju računicu. Pred našiom navijačima se nikoga ne bojimo i želimo se pokazati u najboljem izdanju. Vjerujem jako u svoje igrače, njihovu kvalitetu i zajedništvo. Želim da ono što rade na treningu prenesu na utakmicu. Gledatelji onda mogu da vide dobre stvari.

Svi su zdravi, svi su u kombinaciji. Svi jako dobro rade, jako uživamo u treninzima s njima. Želimo da se dečki malo opuste, zaslužuju to nakon ovih mjesec dana u kojima smo od njih puno toga zahtijevali”.

Utakmica je na programu u subotu od 20.45h.

Sarajevo
Foto: MeridianSportBH

Postavi odgovor