FK Rudar Kakanj/facebook

Trenutni igrački kadar kakanjskog Rudara skupio je do današnjeg dana hiljadu i 499 utakmica u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, dok su igrači Posušja kominovano nastupili u tek 434 meča. 

26 igrača koji čine ovosezonski kadar Rudara iz Kaknja ukupno su do sada nastupali u hiljadu i 499 utakmica Prve lige FBiH, slijede ih igrači Bratstva iz Gračanice 14 mečeva manje, ali s obzirom da njihov seniorski kadar čini tek 19 igrača oni su klub koji je prosječno po igraču sakupio 78,16 prvoligaških dvoboja, što je daleko najviše u ligi.

Posušje je s najširim kadrom ekipa s najmanje nastupa u ligi, pa su shodno tome i njegovi igrači prosječno u najmanjem broju slučajeva trčali prvoligaškim terenima. 27 igrača upisalo je tek 434 nastupa. Ispred lidera na tabeli nalaze se Slaven iz Živinica (536) i Radnik iz Hadžića (630), a manje od hiljadu nastupa imaju zajedno i igrači Čapljine (716), Travnika (922), Orašja (937), TOŠK-a (946) i GOŠK-a (982).

Hiljadu i četiri nastupa zbir je koji imaju fudbaleri Igmana, a 64 utakmice više odigrali su igrači Zvijezde, što je za 29 manje u odnosu na Vis Sim-Bau. Fudbaleri Goražda zbirno imaju hiljadu i 19 utakmica u takmičenju, a ispred njih se pored Rudara i Bratstva nalaze igrači banovićke Budućnosti (1,223) i bihaćkog Jedinstva (1,190).

Da iskustvo nije presudno za ostvarivanje rezultata u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine dovoljno govori stanje na tabeli, gdje se Posušje s najmanje iskustva nalazi na prvoj poziciji.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime