Foto: Andreas Gebert/Reuters Photo

Prilikom intervjua za njemački “Bild”, predsjednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige osvrnuo se na visinu primanja najboljih fudbalera današnjice. 

Kako prenosi “Corriere dello Sport” Rumenige je danas u Rimu izjavio:

“Nejmar košta više od našeg stadiona, Alijanc Arene, te se često pitam šta je fudbalu potrebnije fudbaler ili stadion? Bajern ne može i neće učestvovati u ringišpilu transfera u vrijednostima od stotinu miliona i više i potpuno sam siguran da naši navijači takav stav razumiju i podržavaju”.

Rumenige je takođe uputio protest zbog odbijenice pravilnika u platama, koji su predložili u saradnji sa Mišelom Platinijem, a koji je odbijen od strane Evropske komisije, rekavši:

“2011. godine, prethodno uvođenju finansijskog fer-pleja sastajao sam se u više navrata sa Platinijem u Briselu. Stremili smo ka tome da projektujemo ograničenja u plaćanju igrača u evropskom fudbalu. I dalje mi nije jasno zbog čega je naš prijedlog odbijen od strane političara, kada je to bio zahtjev klubova, ali i same UEFA-e, mislim da je današnjem fudbalu potrebno puno više racionalnih odluka”.

Obzirom na velike razlike u primanjima igrača unutar istih takmičenja za očekivati je da borba klubova neće stati na ovome, te da će vremenom još mnogi od njih pružiti podršku borbi koju predvode minhenski klub i bivši predsjednik UEFA-e.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime