Foto: Pedja Milosavljevic/StarSport

Portugalci sutra započinju put na Euru, a prvu utakmicu protiv Mađarske najavio je selektor Fernando Santoš. 

Portugalski selektor Fernando Santoš vjeruje u svoju ekipu pred početak puta na Evropskom prvenstvu. Ističe da njegova ekipa ima najviše moguće ambicije, te da posjeduje kvalitet s kojim se može boriti protiv svakog rivala. 

“Očigledno smo jedan od favorita za osvajanje Evropskog prvenstva i jasno je da ukoliko ne prođemo u eliminacionu fazu takmičenja da će to svako doživjeti kao naš veliki neuspjeh, ali je ne vjerujem da će se to nama desiti. Ljudi imaju pravo da sumnjaju, međutim smatram da mi imamo previše kvaliteta da bismo doživjeli takav scenario”. 

“U našim je rukama sve na ovom takmičenju. Postićemo onoliko koliko budemo dobro igrali. Iskoristićemo svoj kvalitet, organizaciju i pristup igri, te se dobro pripremiti za svaku od utakmica. Portugal ima sposobnost da se bori sa svakom od timova i mi ne krijemo da imamo najviše ambicije na ovom Euru” – zaključio je Fernando Santoš. 

Prvu utakmicu Portugalci će sutra odigrati s Mađarima od 18h, a potom ih četiri dana poslije čeka duel s Njemačkom, te potom s Francuzima. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime