meridiansportbh

Kako prenosi “Sport1”, Sarajevo je konačno riješilo pitanje o tome ko će sjesti na klupu šefa stručnog štaba te na stolicu sportskog direktora.

Slovenački trener Simon Rožman će naslijediti Mirzu Varešanovića koji je smijenjen nakon što je Sarajevo eliminisano u prvom kolu kvalifikacija za Lige konfernencija od gruzijskog Torpeda, dok sa njim na poziciji sportskog direktora stiže proslavljeni bosanskohercegovački reprezentativac Senijad Ibričić.

U međuvremenu, ulogu vršioca dužnosti trenera kluba sa našeg najvećeg stadiona, je obavljao šef Akademije Bordo kluba, Mensur Dogan koji se nije proslavio budući da je ekipa pod njegovim vođstvom poražena od Sloge na “Koševu” rezultatom 2:1.

Rožman je trenersku karijeru počeo u Celju čiji je trener bio još jednom u karijeri, a još je sa klupe vodio Domžale u dva navrata čiji je i sada trener, Rijeku, te Maribor.

Pomenute informacije bi trebale biti zvanične u toku dana budući da je za danas u 18 sati zakazana pres konferencija kluba sa stadiona “Asim Ferhatović Hase”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime