foto: printscreen

Selektor reprezentacije Engleske Geret Sautgejt na zvaničnoj konferenciji za novinare pred utakmicu polufinala Evropskog prvenstva sa Danskom izjavio je da je vrijeme da njegoi izabranici naprave korak dalje i da se plasiraju u finale ovog takmičenja.

“Ono što je zanimljivo je da sada nećemo biti zadovoljni samo učešćem u polufinalu, dok se prije tri godine na Svjetskom prvenstvu (poraz od Hrvatske 2:1 poslije produžetaka) osjećalo da je to korak naprijed. Zadovoljni smo sa onim što smo do sada uradili, ali to nije dovoljno za cijelu ekipu. To je pozitivan znak. Dva puta smo došli do polufinala, pa je sada sljedeći korak da se prođe dalje”izjavio je Sautgejt pa dodao:

“Savladali smo toliko stvari i psiholoških barijera da osjećam da ekipa sada sve shvata kao sljedeći izazov. Pričamo o tome da sport vratimo malo unazad, ali to onda rijetko kad uradimo. Svi smo osjetili taj trenutak. Mogu samo da zamislim kako je to uticalo na njihovu selekciju, kako ih je to spojilo. Ono što je njihov kapiten prošao i šta je cijela ekipa prošla, i kako su komunicirali sa svojim navijačima je veoma moćno”.

Utakmica Engleske i Danske je na programu u srijedu sa početkom od 21h.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime