Sautgejt
printscreen

Engleski selektor Geret Sautgejt oprezan je i svjestan kvaliteta Ukrajine pred njihov četvrtfinalni duel na Evropskom prvenstvu. 

Pred Engleskom je četvrtfinalni duel Evropskog prvenstva u kojem će se sastati sa Ukrajinom, a njega je najavio selektor Geret Sautgejt

“Utakmica protiv Njemačke bila je ogromno emotivno pražnjenje. Svi smo uživali u tom danu, ali već u svlačionici nakon utakmice igrači su pričali o narednom meču i sve se pripremamo za njega. Brzo smo prebacili naša razmišljanja ka tome. Mislim da je na velikim turnirima psihološka rasterećenost ključ uspjeha, a mi smo sigurno stabilni na tom polju. Dobra stvar za nas je i što sada igramo izvan Engleske, bilo bi jako teško na ‘Vembliju’ zablistati još jedan put u tako kratkom roku” – započeo je Sautgejt, pa dodao: 

“Pred nama je sutra potpuno različit ispit od prethodnog, igraćemo izvan svoje države protiv kvalitetnog protivnika bez velike podrške svojih navijača na koju smo navikli na ovom turniru. Tako da je sada sve na nama, sve će zavisiti od naše energije i fokusa. Sigurno je da će biti teško, kako njima, tako i nama. Oba tima će se susresti sa stilom igre sa kojim do sada nisu imali priliku”.  

“Ukrajina je definitivno odigrala kvalitetnu utakmicu protiv Švedske u kojoj su promijenili pristup u odnosu na onaj iz grupne faze. Mi se sada moramo pripremati za bilo koju od formacija s kojom će oni izaći, jer su postali nepredvidivi. Sav naš fokus mora da bude na toj prilagodbi, ne smijemo dopustiti da nas iznenade bilo čim. Sigurno je da poznajemo njihove dobre strane, ja sam lično impresioniran s onim što je Andrij Ševčenko napravio s tom ekipom” – rekao je Sautgejt, te zaključio: 

“Imali su dosta oscilacija u Ligi nacija, par puta su prizemljeni, a onda su reagovali na najbolji mogući način. Ne smijemo im ostaviti puno prostora da igraju, ako ih pustimo da kontrolišu igru oni će to znati da iskoriste, te će biti izuzetno opasni po nas. Mi smo napravili par koraka naprijed, ali to nije još ni blizu vrha planine na koju smo se odlučili popeti. Želimo praviti još koraka ka naprijed”. 

Utakmica između Ukrajine i Engleske odigraće se sutra od 21h u Rimu. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime