Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Nekadašnji fudbaler Dejan Savićević rekao je za “Sport klub” da je za njega Dijego Armando Maradona najbolji igrač svih vremena. 

Savićević je igrao protiv Maradone u legendarnom četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Italiji 1990. godine, a za čuvenog Argentina kaže da takvu strast prema fudbalu nije niko imao.

Najbolji, najveći igrač kojeg sam gledao, Maradona. Moj idol, Maradona. S njim sam se i sastao na Svjetskom prvenstvu u Italiji, 1990. godine u duelu reprezentacija Jugoslavije i Argentine. Priliku da ga malo bolje upoznam imao sam prije tri, četiri godine u Kataru, kada je u društvu s nama bio i Zvonimir Boban. Sjedio sam, uživao u priči, postao bogatiji. Sam je nažalost  sebi uništio život, žao mi je, mnogo mi je žao. Prerano se preselio u carstvo nebesko, a bio je car na zemlji, igrač blistave karijere, bio je Maradona. Neprevaziđeni Maradona. Takvu strast prema fudbalu, takvu želju i volju nikada niko nije posjedovao. Tuguje Argentina, tuguju i Napulj i Barselona, tuguje planeta. Ima i za kim” – izjavio je Savićević.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime