Foto: Printscreen

Selektor Sjeverne Makedonije Igor Angelovski uoči meča sa Njemačkom donio je odluku da se iz reprezentacije odstrani kapiten sa prošle utakmice sa Lihtenštajnom Ilija Nestorovski zbog burne proslave pogotka.

Igor Angelovski donio je odluku da protiv Njemačke gostuje bez jednog od najboljih igrača ove reprezentacije i kapitena iz prošlog duela Ilije Nestorovskog. Glavni razlog bila je burna proslava pogotka protiv Lihtenštajna kada je ovaj iskusni napadač prvo gestikulirao prstom da nekog ušutkuje, ali nakon toga uputio je i nekoliko psovki direktno u kameru na toj utakmici što je izazvalo veliko nezadovoljstvo navijača širom ove zemlje.

“Prije svega izvinjavam se javnosti. Moje riječi nisu namijenjene javnosti, već određenim ljudima. Sve sam uradio hladne glave. Za mene je Sjeverna Makedonija iznad svega. Nosio sam makedonsku traku u Hrvatskoj i Italiji, i svi znate šta to znači. Kako neko može misliti da kritikujem javnost, to je bilo za pojedince, pa kad su rezultati bili loši mijenjao sam četiri leta da bih došao sa Sicilije na okupljanje” izjavio je Nestorovski povodom kritika na proslavu gola.

Selektor Angelovski istakao je da ovakav čin ne smije proći nekažnjeno i da se moraju snositi posljedice.

“Prije svega drago mi je što se izvinio i dao objašnjenje, ali takvo ponašanje jednog reprezentativca ne može proći neopaženo tako da je oslobođen obaveza za naredni meč protiv Njemačke”bio je jasan Angelovski.

Sporni detalj možete pogledati na 4:25 min. video snimka.

Utakmica Njemačke i Sjeverne Makedonije je na programu u srijedu od 20:45h.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime