printscreen

FK Željezničar će postati prvi balkanski fudbalski klub koji sklapa partnerstvo sa SEYU-om, inovativnim rješenjem dizajniranim za povećanje angažmana navijača sarajevskog kluba koristeći postojeće LED reklame na stadionu.

Željezničar nije samo najuspješniji bosanskohercegovački fudbalski klub svih vremena i jedan od najstarijih klubova s područja bivše Jugoslavije; to je institucija i način života. Njegova baza navijača koja premašuje nekoliko stotina hiljada daje klubu globalni imidž i zaslužuje inovacije u najboljem smislu riječi. Budući da smo prvi pokrenuli još jedno sportsko-tehnološko rješenje putem SEYU-a, namjera nam je da dovedemo naš klub u vrlo jaku finansijsku poziciju kao inovatori u regiji po tom pitanju kako bi postali prepoznati što se tiče tehnoloških inovacija. SEYU nudi ogromne pogodnosti za FK Željezničar, uključujući stvaranje dodatnih prihoda na već prodanim komercijalnim površinama izravnom komercijalizacijom baze navijača, širenjem marketinškog portfolija koji se nudi sponzorisanju marki, uključivanjem navijača u stvarnom vremenu i isporukom visoko angažovanih, moderiranih, brendiranih, sadržaja koji generišu navijači na društvenim mrežama. Ovaj novi pristup stavlja nas u snažnu poziciju da globalizujemo i komercijalizujemo imidž kluba širom svijeta i pružimo našim navijačima više jer to zaslužuju, ali takođe i našim sponzorima i partnerima. Jedna od mojih ambicija bila je i pozitivno mobilisati jaku bosanskohercegovačku dijasporu širom svijeta (posebno u SAD-u, Skandinaviji, Njemačkoj i Australiji), a ova nova tehnološka platforma omogućit će nam to ‘dovođenje’ naše globalne baze navijača na našu ‘Grbavicu'”– rekao je predsjednik Željezničara Semir Cerić. 

SEYU-ova platforma koristit će postojeću informatičku infrastrukturu kluba, poput perimetralnih LED reklama, pa FK Željezničar neće trebati ulagati u hardver kada je SEYU u pitanju, a sistem i infrastruktura se mogu postaviti u roku od 48 sati prije svake domaće utakmice.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime