printscreen

Ivan Delić najavio je duel Šibenika i Dinama. 

Duel Šibenika i Dinama koji se u nedjelju igra na Šubićevcu privlači veliku pažnju hrvatske javnosti. Ukoliko Zagrepčani ne bi upisali pobjedu, a Hajduk pobijedio Istru, prvak Hrvatske bi se odlučivao u posljednjem kolu na Maksimiru gdje se sastaju upravo Dinamo i Hajduk.

Puno sumnji u pošten pristup Šibenika ovoj utakmici pojavilo se zbog velike tradicije u sportskoj i navijačkoj povezanosti Zagreba i Šibenika, čiji se navijači identifikuju kao “drugo lice Dalmacije” i imaju veliku netreperljivost s Hajdukovim pristalicama.

Na jučerašnjem treningu Šibenika su se i pojavile najvatrenije pristalice kluba – Funcuti, koji su od trenera Deana Računice tražili da utakmicu sa Dinamom igra sa juniorima, kako bi se osiguralo da Hajduk neće biti prvak, te time svaku sumnju učinili opravdanom.

Priča iz perspektive Šibenika ima i svoju drugu stranu medalje. Sam Računica je bivši Hajdukov igrač koji ne krije ljubav prema splitskom klubu, a u njegovom timu se nalazi i iz Hajduka posuđeni Dino Skorup, kao i bivši napadač Splićana Ivan Delić, koji je pred utakmicu rekao:

“Svi me zovu, pitaju i mole, ali za tim nema potrebe. Želim pobijediti za Šibenik i za naše navijače. Normalno da ljudi u Splitu žele da Hajduk bude prvak, čak bi, zbog atmosfere, bilo lijepo da se o tituli odlučuje u derbiju, odnosno u posljednjem kolu. No, što se nas tiče, daćemo sve od sebe, ali zbog Šibenika. U svaku utakmicu ulazim maksimalno, dajem koliko mogu.

Do kraja prvenstva, volio bih upisati svoj deset pogodak, ali i desetu asistenciju, odnosno zaokružiti obje statistike te doći do svojevrsnog ‘double-double’ učinka. Što se tiče atmosfere koja nas čeka na Šubićevcu, to mi ništa neće predstavljati, uvijek dajem koliko god mogu, igraću kao i većinu sezone. Naravno, takav fudbalski ambijent može mi samo biti dodatni poticaj.

Svakako, Dinamovi igrači su bolji, kvalitetniji i posloženiji. No, to je nogomet, svaka je utakmica za sebe. Ako mi uđemo kvalitetno, možemo igrati protiv svakoga. U prvom dijelu prvenstva smo igrali jako dobro, a ni u drugim nije bilo toliko loše, kako su izgledali rezultati. Izostao je kontinuitet dobrih partija, ali ako dobijemo obje preostale utakmice, mogli bismo se boriti i za sedmo mjesto”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime