foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Selektori Češke i Škotske bili su suprotnih raspoloženja nakon današnje utakmice u prvom kolu grupne faze Evropskog prvenstva. 

Češka je danas u prvom kolu grupne faze Evropskog prvenstva u okviru grupe D rezultatom 2:0 savladala Škotsku. Dok Jaroslav Šilhavi nije krio zadovoljstvo s tri osvojena boda, Stiv Klark je s druge strane bio razočaran ishodom utakmice. 

“Presudna stvar današnjeg meča bila je ta što smo izdržali rani pritisak Škotske. Kada smo to preživjeli pristupili smo ostatku utakmice na odgovarajući način i postigli gol koji je sve okrenuo na našu stranu. Drugi gol Patrika Šika dodatno nas je smirio i omogućio nam da mirnije završimo utakmicu. Posebno bih pohvalio Tomaša Vaclika čija je izvedba bila izvanredna, uradio je veliki dio posla za našu pobjedu. Svi mu dugujemo veliku zahvalnost” – rekao je Šilhavi. 

Škotski selektor Klark bio je nešto drugačijeg raspoloženja, što je i razumljivo s obzirom na to da je njegov tim u određenim periodima igre izgledao znatno opasnije na terenu:

“Bilo je razočaravajuće da nakon što primimo gol u finišu prvog poluvremena isto uradimo i u otvaranju drugog dijela igre. Moram pohvaliti Šika i njegov nestvaran gol koji je postigao nakon što mu se lopta savršeno odbila nakon šuta Džeka Hendrija. Ovo je dobro iskustvo iz kojeg se može dosta naučiti, ali mi ovdje nismo došli da učimo, iako ćemo ipak to morati raditi i čekati da nam se ukažu šanse da primijenimo stečeno znanje”. 

Naredne utakmice dvije ekipe odigraće već u petak, kada Češka igra s Hrvatskom, a Škotska s Engleskom. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime