Sloboda slavila u Gradačcu, Gornji Rahić bolji od Čelika

Fudbaleri Slobode savladali su na gostovanju ekipu Zvijezde iz Gradačca sa 1:0 u petom kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, dok je Gornji Rahić  sa 3:1 bio bolji od Čelika. 

Tuzlanska Sloboda nastavlja bez greške svoj put ka povrataku u Premijer ligu, a danas su sa 1:0 golom Harisa Dilavera u 21. minutu trijumfovali protiv Zvijezde u Gradačcu.

Već u prvom minutu Nikola Mazić je doveo Gornji Rahić u prednost protiv Čelika od 1:0, zatim je Eldin Mehmedović u 28. minutu udvostručio prednost na 2:0. Eldin Fačić je dobio crveni karton u 52. minutu, a onda se na golove čekalo do sudijske nadoknade. Tada je Mehmedović postigao novi gol za 3:0, da bi na konačnih 3:1 smanjio Kenan Sarić u sedmom minutu sudijske nadoknade. 

Vedad Beganović je u desetom minutu zatresao mrežu Sim Baua za vođstvo Stupčanice od 1:0, pa je Fijad Mehanović udvostručio to na 2:0 u 55. minutu, da bi se za 3:0 pobrinuo Sedin Ljuca. Počasni gol za goste postigao je Anez Vazda u 82. minutu. 

Bratstvo iz Gračanice je slavilo na gostovanju protiv Mladosti Doboj Kakanj sa 2:1. Prvi gol je djelo Huseina Poturalića u desetom minutu, pa je Ahmed Sabić zatresao mrežu protivničkog golmana za 2:0, a konačnih 2:1 postavio je Dževad Sijamija. 

Tablice omogućuje Sofascore

Postavi odgovor