Utakmica sa Željezničarom odgođena, Sloga Meridian igra prijateljsku sa Radnikom

S obzirom na to da je utakmica drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sloge Meridian i Željezničara odgođena, dobojska ekipa će odigrati prijateljsku utakmicu sa Radnikom u Bijeljini.

Prijateljski meč koji će bijeljinskoj ekipi ujedno biti i generalka pred početak sezone Prve lige Republike Srpske, zakazan je za subotu 5.avgusta. Utakmica će se odigrati na Gradskom stadionu Bijeljina, a početak je od 19 časova.

Šef stručnog štaba FK Sloga Meridian Vlado Jagodić prokomentarisao je odgađanje prvenstvene utakmice na zahtjev tima sa Grbavice, a ujedno je najavio prijateljski meč protiv Radnika.

“Utakmica sa Željezničarom je odgođena, a može se reći da je to nama u nepovoljnom trenutku. Ja bih volio da igramo sada tu utakmicu, međutim poštujemo odluku Saveza i kada god da se zakaže novi termin mi ćemo ga poštovati. U međuvremenu smo prihvatil ponudu Radnika iz Bijeljine da u subotu odigramo prijateljsku utakmicu na njihovom stadionu. Oni su željeli nekog jačeg protivnika za njihovu generalku, a mi ćemo utakmicu ujedno iskoristiti da priliku dobiju naši igrači koji još nemaju devedeset minuta u nogama. To nam je sada potrebno. Međutim, bićemo ozbiljni kao što smo trebali biti protiv Željezničara” – rekao je Jagodić.

Sloga Meridian je u prvom kolu prvenstva savladala Sarajevo sa 2:1 u gostujućoj utakmici na “Koševu”, tako da je ekipa Vlade Jagodića napravila odličan start u novoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Postavi odgovor