Foto. nfsbih.ba

Nakon što su prekinuli saradnju sa trenerom Vladom Jagodićem, rukovodstvo Radnika iz Bijeljine je uručilo otkaz i treneru golmana Zoranu Sofreniću koji se tim povodom oglasio na društvenim mrežama.

On je istakao da je od nekih članova Upravnog odbora dobio obrazloženje da njegova smjena nema veze sa profesionalnim obavezama, već da je političke prirode. 

Želim da se zahvalim Fudbalskom klubu Radnik, svim zaposlenima u klubu, igračima, trenerima i navijačima! U Radnik sam došao sa sedam godina, kao dječak, da treniram fudbal! Posljednjih sedam godina sam radio kao trener za rad sa golmanima i član stručnog štaba Fudbalskog kluba. Nakon 30 godina koje sam proveo u klubu, i uz klub, smjenjen sam sa mjesta trenera golmana” – napisao je Sofrenić i dodaje:

Od nekih članova Upravnog odbora kluba sam dobio usmeno obrazloženje, da moja smjena nema veze sa profesionalnim obavezama koje sam ispunjavao, kao ni sa ličnim, već da je moja smjena isključivo političke prirode. Pobornik sam teze, da u sportu nema mjesta politici, ali očito je da ne misle svi kao ja. Zahvalan sam Fudbalskom klubu Radnik, koji mi je pružio puno toga u životu“.

Za kraj je dodao da će nastaviti bodriti ekipu Radnika i pomagati da ostvari svoje ciljeve, a to je prije svega opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime