foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Odlazak Takume Asana iz Partizana zbog neisplaćenih plata je mnoge šokirao, a trener Aleksandar Stanojević kaže da je Japanac bio izuzetan profesionalac.

Stanojević ističe da razumije neke igrače koji su razočarani odlukom Asana, ali on kaže da je jedina zamjerka to što nije upozorio klub šta će uraditi.

Njegov odlazak bio je šok za sve nas. Pogotovo što nije davao nikakve naznake da će se to desiti. Igrači su dali neke izjave da su razočarani i razumijem ih, jer znam koliko ga vole, koliko vjeruju u njega i svijesni su da je važan dio ove naše priče. Ja o Asanu ne mogu da kažem nijednu lošu riječ. Bio je izuzetan profesionalac, odavno nisam upoznao takvog. Nije prijatno to što se desilo, ali razumijem ljudske različitosti, drugačije kulture” – izjavio je Stanojević na konferenciji za novinare i dodao:

On je imao mogućnost da o svemu priča sa nama, nije to uradio, mogao je i da obavijesti klub u posljednjih 15 dana, da pošalje pismo upozorenja, ali ni to nije učinio. To je jedina zamerka koju imam za njega. Mogli smo da probamo da riješimo problem. Moramo da shvatimo da smo svi mi različiti, u Japanu šef stanice kad mu voz kasni dva minuta hoće da izvrši samoubistvo. Žao mi je, mnogo će nam nedostajati“.

Asano je u Partizanu odigrao 56 utakmica i postigao je 22 gola.

Skini MERIDIANSPORTBH APLIKACIJU i budi u toku sa svim sportskim vijestima!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime