Stanojević: "O tome da je bod dovoljan razmišljaćemo u 85. minuti"

Fudbaleri Partizana dočekaće kiparski Anortozis u posljednjem meču grupne faze Lige konferencija, a pred taj duel govorio je šef struke crno-bijelih Aleksandar Stanojević.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević istakao je da je utakmica protiv Anortozisa najvažnija za njegovu ekipu u cijeloj sezoni.

“U fudbalu je uvijek naredna utakmica najvažnija, ali ovu možemo zaista da okarakterišemo kao najvažniju, jer direktno odlučuje o poretku i vodi nas u proljeće. Anortozis igra promjenljivo, nepredvidiv je, može da iznenadi na brojne načine. Ipak, spremni smo na sve” – rekao je Stanojević pa dodao:

“O tome da je bod dovoljan razmišljaćemo u 85. minutu. Dotad, idemo na pobjedu. Razmišljamo o svemu, o igri na više načina. Moramo nešto da rizikujemo. Rival igra rasterećeno u gostima. U situaciji je da, takođe, odlučuje o svojoj sudbini i siguran sam da će u nekom momentu napasti. Vidjećemo da li će u prvih 15 minuta ili u nastavku. Igramo pred našim navijačima i probaćemo da učinimo sve kako bismo prošli. Imamo i plan B ukoliko bude neophodan rezultat”.

stanoje
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Pobjeda ili remi donijeće Partizanu šesnaestinu finala, ali će problem predstavljati povrede pojedinih fudbalera.

“Svi znamo šta ova utakmica nosi i koliki je njen značaj, bitna je za sve nas iz hiljadu razloga. Imamo određenih kadrovskih problema, na sve povrijeđene tu je i Pantić koji je gotovo sigurno van konkurencije. Šćekić takođe ima malih problema. Navijači su nas fanatičnim bodrenjem vodili protiv Sočija i Santa Klare i želja nam je da nam i daju pozitivnu energiju i podršku u četvrtak“ – istakao je trener Partizana. 

Ipak, Stanojević ne mora mnogo da brine s obzirom na to da mladi Partizanovi fudbaleri pružaju jako dobre partije ove sezone.

“Dača Pantić nam izuzetno znači, u odličnoj je formi cijele sezone i to nam je veliki hendikep. Tri nosioca igre nisu sa nama. Pantić će pokušati da trenira iako nalazi pokazuju da ne može. Vjerujem u sve igrače i nemam problem da pružim šansu onima koji dobro igraju, bez obzira da li imaju iskustva ili ne, te će Lazar Pavlović konkurisati za mjesto u timu. Mladi fudbaleri su u dobroj formi. Jović već duže vrijeme igra dobro i nameće se. Nema mlađih i neiskusnih za mene, svi imaju podjednake šanse da upišu minute” – zaključio je strateg crno-bijelih.

Utakmica između Partizana i Anortozisa igra se u četvrtak sa početkom u 18:45h.

Postavi odgovor