Foto: nfsbih.ba

Selektor U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine Slobodan Starčević pred utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Švedske rekao je da će kroz igru pokušati do pozitivnog rezultata, prenosi “scsport“.

Bosna i Hercegovina je u prošlom susretu izgubila od Irske u Zenici rezultatom 2:0.

Ono što smo radili u nekim momentima protiv Irske ima smisla. Međutim, prekidi, koje smo mi ranije dobro radili i koji su trebali da budu naša prednost, to nisu bili. Loše smo reagovali i izgubili meč, ali smo iz toga izvukli pouke. Imali smo dva-tri dana, prvo teoretski, a onda i na terenu, da to popravimo i nadam se da se takve ‘gluposti’ neće ponoviti i protiv Švedske” – rekao je Starčević, te dodao o susretu protiv Švedske:

Mi ćemo i u ovoj utakmici pokušati, kroz dobru organizaciju i igru, doći do pobjede, jer to nam je jedino preostalo ako želimo da ostanemo i dalje konkurentni u kvalifikacionom ciklusu. Svi igrači su zdravi, a u startu smo ostali bez Belmina Mešinovića, koji bi nam sigurno donio dodatni kvalitet, barem u rotaciji, ako ne i u prvoj postavi, jer je individualno kvalitetan igrač. On je i prije ovog okupljanja otpao jer je bio pozitivan na testiranju na virus korona“.

Starčević, Starčević pred Švedsku: “Igrači koji igraju u inostranstvu su intenzivniji od onih iz Premijer lige”
NFSBiH

Samo dva igrača sa spiska U-21 reprezentacije nisu iz Premijer, ili nižih liga Bosne i Hercegovine, što, kaže Starčević, smanjuje kvalitet tima:

U prethodnom smo ciklusu imali više igrača koji igraju u inostranstvu, Moramo biti svjesni da su igrači koji igraju u inostranstvu intenzivniji i kvalitetniji nego igrači iz Premijer lige. U ovoj, sada, selekciji uglavnom su igrači iz Premijer lige“.

Švedska je vodeća u grupi F, sa šest bodova iz dva meča. Druga je Crna Gora sa četiri boda iz tri meča, a slijede Italija i Republika Irska sa po tri boda iz jednog meča, Bosna i Hercegovina sa jedinim bodom iz dva meča, te Luksemburg bez bodova u tri utakmice.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime