Printscreen

Bivši fudbaler i trener sarajevskog Željezničara Nenad Starovlah je u razgovoru za “Dnevni avaz” rekao kako će njegov bivši klub na kraju sezone ući u stečaj zbog teške finansijske situacije.

“Po završetku sezone Željezničar će zbog teške finansijske situacije ići pod stečaj ili blaže rečeno neko će uložiti svoj novac, a izmiriti sva dugovanja i ono ‘bolno’ za dosadašnji sistem rukovođenja postaviti svoje stručne ljude na rukovodeća mjesta i odlučivati o apsolutno svemu”kazao je Nenad Starovlah i dodao:

“Bolje i poštenije nego sad kad odlučuju i sve odluke donose dobri ljudi koji sigurno vole klub i misle mu najbolje, ali kad je u pitanju struka nisu iz te priče. Ne treba se nadati da će neki bogati šeik pokloniti novac, a da nema mogućnosti za zaradu i profit. To je realnost i odnos u svijetu biznisa”.

Nenad Starovlah je za bosanskohercegovačkog premijerligaša Željezničar nastupao u peridou od 1972. do 1982. godine, a uspio je upisati i dva nastupa za reprezentaciju Jugoslavije. Kao trener “Želje” je djelovao veoma kratko tokom 2006. godine.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime