Mladost
Miroslav Tanasković/MeridianSportBH

Nihad Hodžić, Izvršni direktor Sektora za administraciju NFSBiH, konačno se u ime Saveza obratio javnosti povodom nelicenciranja Mladosti za narednu sezonu Premijer lige. 

“Stalno se stvara ta percepcija negativnosti, a stvar je drugačija. Licenca je krajnji produkt nečega što se zove standardizacija, a to je konstantni proces unapređivanja. Sektor licenciranja je nešto što je najuređeniji dio NFSBiH, koji ima itekako uređena pravila i uvedene standarde, te je najmanja mogućnost da se tu dešavaju greške i zloupotrebe i nema uticaja. Imali smo niz primjera neizdavanja licence i uvijek je postojala određena krivica bez sagledavanja stvarnih stvari” – rekao je Nihad Hadžić, pa dodao: 

“Neupuštajući se u detalje oko odluke o neizdavanju licence za Mladost, neopaženo je prošlo pitanje zašto je Mladost došla u situaciju da traži ugovor za odigravanje svojih utakmica u Zenici na ‘Bilinom polju’. Odgovor je vrlo jasan – FK Mladost i Opština Kakanj nisu ispoštovali ugovor o unapređenju reflektorske rasvjete na stadionu i nisu iskoristili pruženu šansu koju su imali. Tako su došli u situaciju da traže zamjenski stadion, a druga je sad stvar šta je tretirala administracija i koliko taj ugovor nije zadovoljavao tražene zahtjeve”.

Iako je na terenu izborila opstanak u Premijer ligi, Mladost će naredne sezone igrati u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Skini MERIDIANSPORTBH APLIKACIJU i budi u toku sa svim sportskim vijestima!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime