Štilić: "Koliko sam imao sreće da igram s njim, toliko je i on jer je imao igrača da mu namjesti neke golove"

Fudbaler Željezničara Semir Štilić rekao je u intervjuu za “Novu BH” da mu je stvarno bio poseban osjećaj kada je izabran među 11 najboljih igrača poljskog Leha.

On je kazao da mu je to veliki plus u karijeri, a na pitaje da li je on svojim asistencijama prodao Roberta Levandovskog u Borusiju Dortmund, istakao je da je učestovovao u njegovim golovima, ali ga nije on prodao.

Bio sam iznenađen tim odabirom. Taj klub je slavio nedavno sto godina postojanja, a ja sam kao stranac izabran u najbolji tim ikada. Veliki plus u mojoj karijeri. Stadion je bio pun, a ja tu nisam bio sedam-osam godina. Kada sam se vratio, sreo sam tu dosta svojih prijatelja sa kojima sam igrao. Stvarno je poseban osjećaj. Sretan sam bio, bile su me uzele emocije, a poželio bih svakom fudbaleru da takvo nešto doživi u karijeri” – kazao je Štilić i dodao:

Pa, ne bih ja tako rekao. Nisam ja njega prodao. Jednostavno, mislim da, koliko sam ja imao sreće da igram s njim, također mislim da je i on sretan što je na početku karijere imao igrača koji mu je, eto, namjestio nekoliko golova. Zaobišao bih to da sam ja nekog prodao. Učestvovao sam u lijepim igrama, osvajanju titula, a Robert je iskočio i napravio fenomenalnu karijeru“.

Štilić je za Leh odigrao 156 utakmica, a na kojima je postigao 28 pogodaka, uz 47 asistencija.

Postavi odgovor