dragan stojković piksi
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi govorio je za “Tanjug” nakon plasmana selekcije Srbije na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

“U reprezentaciji svi daju maksimum i prate one ideje koje ja smatram da su dobre i koje donose identitet jedne reprezentacije, taj pasoš mora da bude original, nikako kopija”započeo je Piksi pa dodao:

“Plasman na Svjetsko prvenstvo je zajednički uspjeh, ne vidim da sam ja tu specijalno važan, važni su igrači i ideja koju smo imali od početka kvalifikacija. Momci su radili na pravi način, slušali su moje savete. Taj optimizam i vjeru da moramo da uspijemo prenio sam na igrače i uspio sam da ih ubijedim da su najbolji. Postoje i neke tradicije. Mi smo savladali Portugal 1984. godine u Lisabonu, ja sam postigao treći gol, a 37 godina kasnije ponovo smo savladali domaćina. Ipak, tradicije nisu toliko važne, važno je da reprezentaciju vodim ispravno i da uspijem da uradim nešto dobro za ovu zemlju”.

Stojković, Stojković: “Tradicije nisu toliko važne, važno je da uradim nešto dobro za ovu zemlju”
Fudbalski Savez Srbije-Dragan Stojkovic Piksi Selektor-Interview Beograd, 15.03.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Selektor Dragana Stojković Piksi pohvalio je kapitena reprezentacije Dušana Tadića.

“On je kapiten našeg tima, neko ko se ponaša odlično na terenu i van njega. Njegova tehnika je perfektna, njegova fudbalska inteligencija plijeni. Tadić ima sjajnu karijeru, uticaj na reprezentaciju je veliki, ali on to nikada nije zloupotrijebio”izjavio je Stojković pa nastavio:

“Generalno, uspjeli smo u selekciji da napravimo jednu homogenu, zdravu družinu, zdrav tim i ono što sam rekao o Tadiću, odnosi se i na ostale reprezentativce. Kada srpska reprezentacija igra, ljudi moraju da uživaju, da im bude lijepo. Srbija mora da igra lijep fudbal, koji se zasniva na tehnici. Sigruno niste vidjeli klavijaturistu kako ide u teretanu”.

Reprezentacija Portugala poslije poraza u Lisabonu od Srbije će morati u baraž da bi se plasirala na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Standings provided by SofaScore LiveScore

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime