Stupčanica deklasirala Rudar iz Breze, Natron bez šanse u Ustikolini

Danas je kompletirano 18. kolo Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Centar. Stupčanica je razbila Rudar iz Breze sa 7:0, dok je Kolina sa 4:0 nadigrala Natron.

Stupčanica je danas na “Dancu” apsolutno opravdala ulogu velikog favorita protiv Rudara iz Breze te upisala ubjedljivu pobjedu od čak 7:0.

Prvi gol viđen je u desetom minutu, a bio je djelo najboljeg strijelca “Žutih đavola” Fijada Mehanovića. Samo dva minuta kasnije Emir Karičić je duplirao vođstvo, a u 22. minutu svojim drugim golom “podvukao” da gosti na ovom meču nemaju šta tražiti.

Do kraja poluvremena Mehanović se još jednom upisao u strijelce te se na odmor otišlo pri vođstvu domaće ekipe od 4:0. Nakon četiri minuta igre u nastavku pukla je i petarda, a ovoga puta egzekutor je bio Omer Avdibašić.

Munib Karahmetović je u 66. minutu pogodio za 6:0, a konačnih 7:0 postavio je Jasmin Abazović minut prije kraja regularnog toka utakmice.

olovo
Foto: NK Stupčanica/Facebook

Fudbaleri Koline danas su u Ustikolini bez ikakvih problemi nadigrali Natron iz Maglaja sa 4:0. Prvi gol postigao je Edis Mušović, a na 2:0 povisio je Semir Barjraktarević, a tim se rezultatom otišlo i na odmor.

Nastavili su domaći fudbaleri i u drugom poluvremenu sa dobrom igrom, a treći gol djelo je Armina Polovine. Konačnih 4:0 postavio je Mujo Gabela i na taj način krunisao sjajnu partiju svoje ekipe.

Fudbaleri Usore stigli su do tri boda u Prači protiv ekipe Jahorine pobjedom od 1:0, a jedini pogodak postigao je Anid Travančić. treba istaći i to da su gosti pored postignutog gola imali i veliki broj prilika, ali se rezultat nije mijenjao.

Mošćanica je u Sarajevu dočekala Famos i stigla do trijumfa od 2:1, dok je Moševac bio bolji od Borca iz Jelaha sa 3:1.

Svi rezultati:

  • Mošćanica – Famos 2:1
  • Moševac – Borac Jelah 3:1
  • Stupčanica – Rudar Breza 7:0
  • Kolina – Natron 4:0
  • Jahorina – Usora 0:1
  • Bosna Visoko – Azot 3:0
  • Krivaja – Baton 1:1
  • UNIS – Čelik 1:2

Postavi odgovor