Sutra nastavak Skupštine FK Sloboda: Mujkanović bi se mogao vratiti, ali uz ispunjenje uslova

Prava bura vladala je na Skupštini FK Sloboda, kada je u četvrtak naveče na sjednici Senad Mujkanović podnio ostavku zajedno sa članovima Uprave.

Sloboda je tako ostala bez rukovodstva, a rezultat je to rasprava o promjeni Statuta kluba, prema kojem bi razne Komisije zapravo preuzele ingerencije od Upravnog odbora i predsjednika kluba, čime bi njihov rad bio obesmišljen, piše portal Sportske.ba.

Članovi UO na Skupštini kluba kazali su kako je vidljivo kako nemaju povjerenje članova Skupštine, a takve izmjene Statuta kluba bile su kap koja je prelila čašu, zbog čega su odlučili povući se.

Mujkanović je ostavkom iznenadio prisutne u sali. Skupština nije razmatrala njegovu ostavku niti je usvojila, a nastavak sjednice biće u ponedjeljak.

Kako saznaje pomenuti portal, Mujkanovićeva odluka nije konačna, ali će svoj rad u Slobodi uvjetovati odlaskom pojedinih članova Skupštine, kao i nekih ljudi koji su učestvovali u radu kluba u sezoni kada se ispalo iz lige. Mujkanović je i sam rekao kako su postojale nesuglasice sa dijelom Skupštine u proteklom periodu, a Sportske tvrde kako se pogledi Upravnog odbora i dijela Skupštine dijametralno razlikuju, jer Mujkanović i ekipa žele Slobodu vratiti u Premijer ligu ove sezone, dok drugi pričaju o dugogodišnjoj stabilizaciji, pa čak i igranju Prve lige FBiH i narednih sezona?!

Sloboda je lider Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine i prvi kandidat za ulazak u Premijer ligu, međutim zbog dešavanja u posljednje vrijeme u gradu soli, teško je odrediti kako će izgledati nastavak sezone za Slobodu.

Postavi odgovor