REUTERS/Ibraheem Al Omari

Amel Tuka objavio je fotografiju sa Edinom Džekom uz poruku da je spreman i zaigrati umjesto njega za Bosnu i Hercegovinu protiv Finske, ukoliko napadač Intera to ne bude u stanju. 

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka objavio je na svom “Facebook” profilu fotografiju sa Edinom Džekom kojem je poželio brz oporavak, ali je uz to ostavio i šaljivu poruku: 

“Ako ti ne budeš mogao u subotu, preporuči me selektoru. S loptom sam na ti, a mogu i potrčati. Želim ti brz oporavak, kapitenu” – napisao je Tuka. 

Pred reprezentacijom Bosne i Hercegovine su dva odlučujuća susreta, sa Finskom i Ukrajinom, za plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. 

Džeko je tražio izmjenu u 75. minuti milanskog derbija zbog bola u mišiću zadnje lože, a naknadnim pretragama je ustanovljeno da se radi o zamoru mišića. Napadač se po posebnom planu oporavlja, odvojeno od tima, te se medicinska služba “Zmajeva” nada da će on biti osposobljen već za utakmicu sa Finskom.

Bosna i Hercegovina sa Finskom igra u subotu od 15h na “Bilinom polju”, a na istom stadionu tri dana poslije će gostovati i Ukrajina. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime