U Vojvodini zabrinuti: Bolinga u teškom zdravstvenom stanju

Vojvodina je zvanično saopštila da se njihov napadač Džonatan Bolinga nalazi u teškom zdravstvenom stanju te se nalazi hospitalizovan u Sremskoj Kamenici.

Džonatan Bolinga je nakon meča sa Radničkim 1923 otpuotovao u Demokratsku republiku Kongu na obaveze sa nacionalnim timom te se u noći 14. septembra vratio u Novi Sada nakon čega je prema riječima doktora Vojvodine Borka Vukosava hospitalizovan.

“Nakon utakmice sa Radničkim 1923, Bolingi je otputovao u Kinšasu na reprezentativne obaveze sa selekcijom DR Konga, nakon čega se vratio u noći, 14. septembra. Po dolasku je prijavio da se loše oseća i odmah je prebačen na Urgentni centar KC Vojvodine, gde je urađena detaljna i kompletna dijagnostika. Zbog teškog zdravstvenog stanja, konzilijum lekara je odlučio da Bolingi bude prebačen na Institut za plućne bolest u Sremskoj Kamenici, gde je primljen u jedinici intenzivne nege”rekao je Vukosav te dodao:

“Tamo je dodatno podvrgnut detaljnoj dijagnostici. Njegovo stanje je ozbiljno, teško, ali dobro i ja sam zadovoljan što je na najboljem mogućem mestu. O njegovom zdravlju brine tim specijalista koji ima enormno iskustvo za lečenje u ovakvom stanju. Svi se nadamo da će se Džonatan izvući i prebroditi ovo teško stanje. Uzroci su nepoznati, u toku su i dalje detaljne analize, svi dosadašnji testovi do sada su negativni. Prati se i epidemiološka situacija u Kinšasi, u kontaktu smo sa njegovim lekarima u reprezentaciji i lokalnim doktorima. Terapija je u toku. Naš medicinski tim je u konstantnom kontaktu sa lekarima u Institutu, i čekamo dalji razvoj događaja“.

Postavi odgovor