Uspavanka Borca i Igmana, bez golova i na Policama

Trenutno su na programu dvije utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine. Nakon prvih 45 minuta, nismo vidjeli golove niti na utakmici između Igmana i Borca, a ni na meču Leotara i Širokog Brijega.

Borac je uspostavio inicijativu na ovom meču od samog starta, ali pored većeg posjeda lopte u ovodnom dijelu utakmice nisu uspjeli napraviti ništa više. Prvu nešto ozbiljniju šansu imali su u 12. minutu kada je Nikola Ninković vrlo opasno centrirao u šesnaesterac, a nakon velike gužve odbrana Igmana je uspjela da reaguje.

Igman je u nastavku imao nešto više loptu u svojim nogama, ali ni oni nisu ništa konkretno učinili, u 43. minutu su imali prvu pravu priliku da dođu do pogotka. Nakon sjajne akcije lopta je došla do Armina Bešagića koji je šutirao sa 11 metara, ali je Nikola Ćetković još boljom reakcijom spasio Borac te je ostalo 0:0 na poluvremenu. 

leotar siroki
Foto: FK Leotar/Facebook

Utakmica između Leotara i Širokog Brijega počela je minutom šutnje zbog smrti bivšeg igrača trebinjskog tima, Nikole Medana, koji je preminuo u 25. godini života.

Što se same utakmice tiče, prva opasnost je uslijedila u drugom minutu kada je fudbaler domaćih Darko Đajić pokušao, ali je njegov udarac završio pored gola.

U nastavku nije bilo pretjeranih uzbuđenja, a prvu šansu za Širokobriježane imao je Moris Valinčić. Međutim, njegov šut je odbranio Dušan Puletić. Nekoliko minuta kasnije je sa druge strane sa 25 metara pokušao Haris Handžić, ali promjene na semaforu nije bilo pošto je lopta završila preko gola.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo prilika vrijednih pomena, te ni na ovom susretu nismo vidjeli ništa spektakularno.

Postavi odgovor