photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Proslavljeni francuski stručnjak Arsen Venger iznio je prijedlog da se Svjetsko i Evopsko prvenstvo igra na svake dvije godine, kako bi sva ostala reprezentativna takmičenja prestala da postoje.

Venger je trenutno glavni za razvoj svjetskog fudbala u FIFA-i i smatra da je pauza od četiri godine između velikih nacionalnih takmičenja prevelika za fudbalere, prenio je “BBC“.

“Izbacite sva druga takmičenja iz kalendara. Ljudi moraju znati šta je ulog i da se igraju samo utakmice koje nešto znače. Ako pogledate prosjek godina na Svjetskom prvenstvu to je uglavnom 27 ili 28, jer se igra svake četiri godine. I onda do sljedećeg igrač ima 32 godine. Zbog toga bi se trebalo igrati svake dvije godine” – rekao je Arsen Venger i dodao:

“Igračima su potrebni i odmori od četiri sedmice najmanje. To se može postići tako da se izmjene kvalifikacije za ove turnire”.

Venger je i ranije imao neke ideje o tome kako da se unaprijedi igra, poput one da u posljednjih 15 minuta svaki aut se izvodi nogom. Neke su sulude, ali možda je fudbalu i potrebna neka promjena. Vjerujemo da bi svi voljeli češće gledati svoju reprezentaciju na velikom takmičenju.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime