foto: Printscreen

Pomoćni trener Tuzla sitija Dženis Ćosić u toku mini-priprema pred utakmicu protiv Zrinjskog istakao je da se nada maksimalnom broju bodova do kraja polusezone.

Nakon tri dana odmora ponovo smo u pogonu sa relativno manjim brojem igrača s obzirom da su tri igrača otišla sa reprezentacijom, Mešinović, Šukilović i Nukić. Dva igrača rade u specijalnom pogonu sa kondicionim trenerom. U ovih osam, devet dana, koliko nam je ostalo do utakmice sa Zrinjskim pokušavamo da podignemo ekipu, koliko je to moguće fizički i taktički. Nadam se da ćemo dočekati ove zadnje tri utakmice u punom raspoloženju sa svim igračima na raspolaganju” – rekao je Dženis Ćosić.

Tuzla siti nakon 16 odigranih utakmica se nalazi na drugom mjestu Premijer lige sa 32 osvojena boda, sedam manje od prvoplasiranog Zrinjskog.

Nakon reprezentativne pauze, Tuzlaci će na “Tušnju” u derbiju kola dočekati Zrinjski, a nakon toga do pauze preostale su im utakmice protiv Rudara u Prijedoru i Radnika na svom terenu.

U prvom međusobnom susretu Tuzla sitija i Zrinjskog ove sezone rezultat je bio 1:1 na “Stadionu pod Bijelim Brijegom” u Mostaru.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime