Foto: Zlatan Hasanagić

Izabranice selektorke Bosne i Hercegovine Samire Hurem su danas poražene na domaćem terenu od strane Rusije sa rezultatom 4:0, a Hurem je rekla kako je ovakav rezultat došao zbog nedostatka dobrih igračica koje nisu bile prisutne na današnjem meču.

Samira Hurem se osvrnula na sam tok meča gdje je rekla kako je bila zadovoljna igrom svojih igračica do 35. minute i da je to ono što su planirali, ali da se nakon toga njihova igra raspala. Takođe je iznijela žal zbog činjenice da su sve golove primili iz prekida.

“Prvih 35. minuta sam bila zadovoljna jer je to ono što smo htjeli i na čemu smo radili. Poslije 35. minute smo počeli padati i nismo to uspjeli nadomjestiti u drugom poluvremenu sa izmjenama koje smo izvršili. Žao mi je što su golovi pali iz prekida, a tu smo sigurno mogli bolje reagovati”kazala je Hurem.

Kao jedan od glavnih razloga za današnji poraz od Rusije, ali i prethodni od Danske, Hurem je za to navela nedostatak par igračica kao što su kapitenka i par fudbalerki koje su igrale za juniorsku selekciju Bosne i Hercegovine.

“Ovo je rezultat nedostatka kvalitetnih igračica koje nisu tu sa nama, ali djevojkama koje su danas nastupile ja nemam šta da zamjerim. Očigledno je da neke od njih ne mogu igrati trenutno u reprezentaciji, a da su nam bile dostupne juniorke koje inače nastupaju za seniorsku selekcij i još par fudbalerki rezultat protiv Rusije i Danske bi sigurno bio drugačiji”osvrnula se selektorka.

Hurem je progovorila o ciljevima i planovima za naredni period kvalifikacija koje vode na Svjetsko prvenstvo.

“Naš cilj nije ni bio da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo jer je činjenica gdje se nalazi ženski fudbal u Bosni i Hercegovini u odnosu na Dansku i Rusiju”nakon čega je dodala:

“Mi ćemo pokušati dobiti bodove tamo gdje možemo odnosno protiv Azerbejdžana, Malte i Crne Gore, ali se takođe nadam da ćemo u novembru protiv Danske biti kompletni” – zakljućila je Hurem.

“Zmajice” će svoje naredne duele u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo odigrati protiv novembru i to prvo protiv Danske i Malte kojima će biti domaćini.

Hurem, (VIDEO) Hurem: “Današnji poraz od Rusije je rezultat nedostatka kvalitetnih igračica”
Foto: nfsbih
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime