Ivković
Zlatko Hasanagić/MeridianSportBH

Tomislav Ivković obratio se predstavnicima medija nakon ubjedljive pobjede Željezničara nad Vitezom iz Bužima

“Ovo je bila moja ideja i poena da kao na današnjoj utakmicu svaku shvatimo krajnje ozbiljno. Danas je ozbiljnost bila na zadovoljavajućem nivou od prve do posljednje sekunde, a nije da se baš takav pristup očekuje u prijateljskim utakmicama. Rekao sam već da pristup moramo ponavljati iz utakmice u utakmicu, karakter uvijek mora da bude na istom nivou. Moramo davati svoj maksimum, nekada će to biti dovoljno za pobjedu, a nekada ne. Kroz utakmice ćemo sigurno biti bolji, u nekim fazama utakmice u Tuzli smo trebali bolje da reagujemo, ali to su dječije bolesti i mi smo se na ‘Tušnju’ prepali pobjede” – rekao je Tomislav Ivković, pa dodao: 

“Kao da smo se čudili tome što vodimo i nismo znali šta da radimo. Primili smo brzi gol tada koji je okrenuo stanje i normalno je da tada ekipa koja je mlada nema mirnoću da takvu utakmicu završi na pozitivan način. Što se tiče pristupa i karaktera na kojima najviše insistiram on je i u Tuzli bio na maksimumu i sada samo želim da i naša igra koja bi već sad u trećoj utakmici mogla i trebala da bude bolja takva i bude”. 

Ivković, Ivković: “Hoćemo publiku koja će biti zadovoljna karakterom ekipe, a to će biti tako ako nastavimo ovim putem” (VIDEO)
FK Željezničar/facebook

“S druge strane će nas čekati jako težak protivnik. Onaj koji misli da ćemo s Posušjem lako taj se vara. Moramo ih shvatiti i pripremati se za njih kao za jednu od top četiri ekipe u državi i to je jedini put da dođemo do pozitivnog rezultata. Znanje imamo, kao i talenat, a sada zavisi od nas kako ćemo ući u utakmicu. Od pedesete minute u Tuzli pa do penala smo imali totalnu dominaciju. Imali smo šanse, udarce i dobru završnicu, dali smo gol. Kada primite gol, a mlada ste ekipa kao mi, to se prenosi i na psihu” – nastavio je Ivković, te dodao:

“Nije stvar u tome da smo pali, već smo se prepali. Drugačija je situacija za pričanje, ali bilo bi suprotno da smo iskusnija ekipa. Mi smo ipak mladi i moramo još da učimo. Momci su dobri i imaju želju da uče i napreduju, maksimalno su ozbiljni i posvećeni od prvog do posljednjeg. Sve su ovo mladi igrači koji dolaze i koji će kroz utakmice biti bolji. Oni nemaju kompleks ni od koga. To su pokazali protiv Borca i Tuzla sitija. Ovo je sve njihov životni put i oni te oscilacije moraju da prođu. Jedino igrajući sve to mogu da savladaju.

Dajem im šansu da igraju jer to zaslužuju. Zbog toga smo rekli da nemamo pritisak rezultata, već hoćemo da stvaramo kvalitetne i karakterne igrače i to je naš jedini cilj. Hoćemo publiku koja će biti zadovoljna našim karakterom, a to će sigurno biti slučaj ukoliko nastavimo ovim putem”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime