Foto: Zlatko Hasanagić

Trener Željezničara Tomislav Ivković najavio je duel protiv Radnika u 17. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

“Vidim po igračima da su izuzetno motivisani i da žele svim snagama i znanjem ući u ovu utakmicu, ali želja je dati sve od sebe na terenu i pobijediti. Protivnika poštujemo, oni su u stanju pobijediti bilo koga i daće svoj maksimum, ali ja vjerujem da su moji igrači spremni da pobijede sljedeću utakmicu. Statistika je jedno, a stvarnost nešto drugo. Radnik je pobijedio Velež na primjer. Zrinjski i Tuzla siti su se odvojili, a svi ostali klubovi su vrlo blizu jedni drugih i svako svakoga može dobiti. Oni imaju vrlo kvalitetne grače koji su iskusni, čvrstina i agresivnost su vrlo bitni detalji na tim utakmicama. Zato i kažem da je ovo ubrzano odrastanje za moje igrače i taj put će ih odvojiti na one koji će uspjeti i one koji neće uspjeti. To su igrači sa najvećim karakterom koji sam ja dosad vidio” istakao je Ivković.

Na pitanje novinara portala MeridianSportBH kako reprezentativna pauza utiče na trenažne procese klubova Ivković je rekao sljedeće:

“Postoje ekipe koje imaju dosta povrijeđenih igrača koji treba da se vrate u tim. Postoje klubovi koji imaju dosta igrača koji odu u reprezentaciju, ali nas što se tiče, bolje bi bilo da je prvenstvo već završilo”.

Utakmica između Željezničara i radnika igra se u nedjelju sa pšočetkom u 15h.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime